Friday, May 13, 2011

Necemo razdvajanje ljudi po Vjeri i Naciji !!!

Moje je ime Sreća. Došla sam k vama da se upoznamo.
A znate li da sam u braku?
Davno sam se venčala za Vreme i ono vam je odgovorno za rešenje mnogih problema koji vam na početku izgledaju veliki i bezizlazni. Ono izgrađuje srca i ličnost, leči rane i pobeđuje tugu. Vreme i ja zajedno imamo troje dece. Naša deca su : Prijateljstvo, Mudr...ost i Ljubav.
Prijateljstvo, naše najstarije dete je lepo, iskreno, veselo i nasmejano. Zbližava ljude, a da pri tome nikoga ne ranjava već uteši svakoga kome se približi držeći ga za ruku.
Mudrost je naše drugo dete. Ona je pametna, sa čvrstim principima, neprekidno uči i sve je zanima. Najsličnija je svom ocu Vremenu. Možete zamisliti kako je to kad njih dvoje koračaju zajedno – Mudrost i Vreme.
Najmlađa je Ljubav. Koliko posla s njom!!! Tvrdoglava je, uporna i prevrtljiva tako ponekad želi živeti na samo jednom mestu a onda se nakon nekog vremena seti i kaže da je stvorena da bi živela u dva srca, a ne samo u jednom. Ah, moja je Ljubav vrlo složena i zapletena osoba, tako da zna i pokoju nesmotrenost počiniti i to samo kakvu! Kada do toga dođe na scenu moram pozvati njenoga oca. Vreme dođe i pokuša pokrpiti rane koje je njegova kći Ljubav izazvala, a često u pomoć priskoči i Mudrost, mada nije u svim slučajevima od velike koristi sa svom svojom pameću.
Na kraju sve ipak dođe na svoje, na ovaj ili na onaj način. Ako se stvari još nisu sredile i složile znači da još niste na vašem pravom putu.
Zato, kažem vam, verujte mojoj porodici !!! Mom suprugu Vremenu i mojoj deci Prijateljstvu, Mudrosti i Ljubavi. Budete li imali poverenja u njih, znajte, da ću i ja, Sreca jednog dana svakako pokucati na vaša vrata.

No comments:

Post a Comment